top of page
Поиск
  • Фото автораyuliaa0

Вчені знайшли скелет найбільшого в світі динозавра


Дивовижна знахідка найбільшого звіра, який колись жив на планеті виявлена в південній Патагонії. Знайдені кістки містять у собі хребет шиї 1 метр в ширину, стегнову кістку в людський зріст і ребра розміром з велику дошку. Це найбільш повний скелет травоїдного титанозавра, який коли-небудь був знайдений. Такий вид динозаврів настільки величезний, що дослідники назвали його “непотоплюваний лінкор” (Dreadnoughtus schrani), на честь лінкорів на початку 20 століття. Для таких лінкорів не було перепон. За розмірами кісток передбачається, що динозавр важив близько 60 тонн, а його довжина від голови до хвоста сягала 26 метрів. Виходячи з розмірів, можна зробити висновок, що це найкрупніша наземна тварина. Тварини таких колосальних розмірів жили близько 77 млн. років тому в лісах помірного поясу Південної Америки. Вагу тіла можна порівняти з вагою десяти африканських слонів або з вагою семи тиранозаврів.

Перші останки даного титанозавра виявили випадково в 2005 році. Поступово з невеликої колекції фрагментів, археологи викопали більше 100 кісток. Кістки на диво добре збереглися, а сама тварина, мабуть, загрузла в сипучих пісках. Інший гігант доісторичних тварин аргентинозавр (Аrgentinosaurus), мав, ймовірно, приблизно такі ж розміри. Однак це відомо тільки зі знайдених гомілкової кістки і жменьки кісткових фрагментів. Аргентинозаври, які жили 80 млн. років тому, важили в порівнянні з титанозаврами нікчемні 16 тонн.

5 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Дистанційне навчання 2020 н.р.

Мої вітання шановні учні! Ми з вами починаємо навчання дистанційно з допомогою платформи google. Для кожного класу є інструкція як приєднатись до системи. Плідної нам роботи!

bottom of page